Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Meedenksessie warmtetransitie op woensdag 30 juni

Op woensdag 30 juni om 19.30 uur organiseert de gemeente Vaals een digitale ‘meedenksessie warmtetransitie’.

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2021

Deze meedenksessie is een vervolg op de masterclass warmtetransitie van 17 mei.

Iedere gemeente moet voor het einde van dit jaar de zogenaamde Transitievisie Warmte hebben vastgesteld. De visie bevat het beeld van welke warmtebronnen er in onze gemeente zijn om de woningen aardgasvrij te maken. Daarnaast gaat de visie richting geven over welk deel van de gemeente het meest geschikt is om te beginnen.

Tijdens de masterclass warmtetransitie kregen deelnemers meer informatie over de warmtetransitie en was het vooral de bedoeling om te luisteren. Tijdens de meedenksessie op 30 juni is het nadrukkelijk de bedoeling dat deelnemers met elkaar in gesprek gaan.

Programma sessie

Tijdens deze meedenksessie vatten we de kern van de masterclass nog eens kort samen en vervolgens gaan de deelnemers in kleine groepjes de dialoog met elkaar aan. Dat gesprek kan over gemeentebreed beleid gaan, maar ook juist over uw ervaringen en dilemma’s met het verduurzamen/isoleren van uw eigen woning. We zijn vooral benieuwd naar uw inzichten, argumenten en beweegredenen. Als het nodig is krijgen de groepjes hulp om de dialoog op te starten.

De meedenksessie zal ongeveer 1,5 uur duren. Deelnemers aan de masterclass die hebben aangegeven mee te willen denken zijn al via e-mail uitgenodigd voor de meedenksessie. Het is niet noodzakelijk de masterclass gevolgd te hebben om mee te doen aan de meedenksessie. Ter voorbereiding kan de masterclass wel teruggekeken worden.

Aanmelden

Aanmelden voor de meedenksessie kan tot t/m 28 juni. Vervolgens krijgt u de link om deel te nemen toegestuurd.