Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Wethouder Paul de Graauw wandelde mee met de Peuter4daagse

Ze zijn nog geen meter hoog, maar het belang van voldoende beweging daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Geplaatst op maandag 14 juni 2021

Peuter4daagseTijdens de reguliere avond4daagse liggen deze kleine kampioenen al in hun bedje, daarom kregen zij in Zuid-Limburg hun eigen 4daagse. De Peuter4daagse is een samenwerking tussen 16 Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten (waaronder gemeente Vaals) en JOGG-regisseurs.
Doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) minimaal 15 minuten per dag met de peuters gaat wandelen. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen meer en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters kregen na afloop een welverdiende medaille en diploma.

Wethouder Paul de Graauw van de gemeente Vaals wandelde op 11 juni mee met de peuters van kinderopvang CreActive kids in Vaals. Paul de Graauw over het belang van voldoende bewegen voor peuters: “Voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk, maar voor kinderen nog veel meer. Het is heel goed voor hun ontwikkeling, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Veel kinderen spelen steeds minder buiten en zitten in plaats daarvan vaker voor de televisie, tablet of computer. Genoeg redenen om het bewegen voor kinderen te motiveren; Jong geleerd is immers oud gedaan!“