Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Digitale startbijeenkomst tegen eenzaamheid op 1 juli

Op donderdag 1 juli van 17.00 u tot 19.00 u organiseert de gemeente Vaals een eerste bijeenkomst over eenzaamheid.

Geplaatst op donderdag 10 juni 2021

De digitale bijeenkomst is bedoeld als start om samen aan de slag te gaan om eenzaamheid onder inwoners van de gemeente Vaals te doorbreken. Iedereen die iets wil betekenen in de aanpak van eenzaamheid kan zich voor deze startbijeenkomst aanmelden, zoals inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u eerst een korte presentatie over de aanleiding en het doel van het landelijke programma Een tegen Eenzaamheid en over oorzaken, risicogroepen en het signaleren van eenzaamheid. Daarna gaat u in kleine groepjes met elkaar in gesprek over (het signaleren van) eenzaamheid in de gemeente Vaals, hoe we concreet aan de slag kunnen om die eenzaamheid te doorbreken en hoe een lokale coalitie tegen eenzaamheid gevormd kan worden.

Samen tegen eenzaamheid

Het doorbreken van eenzaamheid bij de inwoners is een belangrijk speerpunt van de gemeente Vaals. Daarom heeft de gemeente de vijf pijlers tegen eenzaamheid ondertekend en zijn we onlangs aangesloten bij de Zuid-Limburgse coalitie tegen eenzaamheid. Maar eenzaamheid doorbreken kunnen we als gemeente niet alleen, daar is een gezamenlijke aanpak voor nodig. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal. Meld u daarom aan voor de startbijeenkomst op 1 juli.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@vaals.nl. Na aanmelding ontvangt u een link om bij de digitale bijeenkomst aanwezig te kunnen zijn.