Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Coronatestlocatie Vaals binnenkort gesloten

Het bedrijf ArboPro heeft laten weten dat de tijdelijke testlocatie aan de Beemderlaan in Vaals binnenkort wordt gesloten.

Geplaatst op donderdag 3 juni 2021

Nederland geldt voor Duitsland vanaf 30 mei 2021 niet meer als hoogrisicogebied, maar weer als gewoon risicogebied. Dat betekent voor veel reizigers uit Nederland nog steeds een meld- test- en quarantaineplicht, maar je hoeft geen negatieve test meer bij je te hebben om Duitsland binnen te komen. Je mag de test ook binnen 48 uur na aankomst in Duitsland doen.

Door de aangepaste regelgeving in Duitsland is de behoefte aan coronatesten sterk afgenomen. Zodanig zelfs dat de tijdelijke testlocatie in Vaals bijna geen aanvragen meer krijgt. Daarom heeft ArboPro besloten de testlocatie op korte termijn op te heffen. De tijdelijke testlocatie in Vaals was, mede door inspanningen van de gemeente, sinds half april in gebruik.

Meer informatie over het reisadvies voor Duitsland.