Gemeente Vaals ‘Samen Tegen Eenzaamheid’ met regionale coalitie

De aanpak van eenzaamheid vraagt om een bundeling van krachten. Daarom is de gemeente Vaals enige tijd geleden aangesloten bij de Zuid-Limburgse coalitie tegen eenzaamheid.

Geplaatst op woensdag 26 mei 2021

Logo samen tegen eenzaamheidOnder de noemer ‘Samen Tegen Eenzaamheid’ bundelen (tot nu toe) veertien Zuid-Limburgse gemeenten, de Provincie Limburg en ouderenbond KBO Limburg kun krachten. Het doel van de regionale coalitie is het op gang brengen van een brede Zuid-Limburgse beweging tegen eenzaamheid.

Op deze manier zijn wij samen onderdeel van een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties, die in Zuid-Limburg samen het verschil maken. Het is aan ons allemaal om door te pakken. Nu misschien wel meer dan ooit. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.

Eerder dit jaar ondertekende wethouder Paul de Graauw al de landelijke pijlers tegen eenzaamheid. Daarmee werd het startsein gegeven om de komende tijd samen met lokale partijen en organisaties een coalitie te vormen om gezamenlijk aan de slag te gaan om eenzame inwoners mee te laten doen. “Maar eenzaamheid stopt niet bij de gemeentegrens”, geeft wethouder Paul de Graauw aan: “We moeten ook over de gemeentegrenzen heen kijken en samenwerken. Door kennis te delen en krachten te bundelen bereiken we meer. Daarom is het belangrijk dat we zijn aangesloten bij de regionale coalitie tegen eenzaamheid in Zuid-Limburg.”