Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Herdenking 4 mei gemeente Vaals

Geplaatst op dinsdag 4 mei 2021

Vanwege het coronavirus kan vandaag op 4 mei 2021 niet de gebruikelijke herdenking met publiek plaatsvinden bij het oorlogsmonument op het Von Clermontplein in Vaals. Daarom herdenken we vandaag - net als vorig jaar - anders dan anders.

In onderstaande video vertelt burgemeester Harry Leunessen vanuit de Akenerstraat het aangrijpende verhaal van de familie Gans die daar woonde voordat die familie gedeporteerd werd. Hij vertelt over Stolpersteine en waarom het zo belangrijk is om op 4 mei te herdenken en hij vertelt over vrijheid en dat we ook vandaag de dag onze ogen open moeten houden. Daarna leggen de burgemeester en wethouders bloemen bij het oorlogsmonument op het Von Clermontplein.