Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Gratis webinar over warmtetransitie gemeente Vaals op 17 mei

Iedere gemeente moet voor het einde van dit jaar de zogenaamde Transitievisie Warmte hebben vastgesteld.

Geplaatst op maandag 19 april 2021

De visie bevat het beeld van welke warmtebronnen er in onze gemeente zijn om de woningen aardgasvrij te maken. Daarnaast gaat de visie duidelijkheid geven over welk deel van de gemeente het meest geschikt is om te beginnen.

Op maandag 17 mei vertellen we je graag meer over de warmtetransitie in de gemeente Vaals. Wat is de warmtetransititie eigenlijk en hoe gaat het er in Vaals uitzien? Hoe kun je met isolatie zowel energie als warmte, maar ook geld besparen? En zou jij een warmtepomp kunnen gebruiken om (voor een deel) zonder aardgas jouw huis te verwarmen?

Op deze en meer vragen geven we graag antwoord tijdens het webinar ‘Masterclass warmte in Vaals’ op 17 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Ook kun je hier zelf vragen stellen en meedenken over dilemma’s waar de gemeente voor staat. Verder geven we een beeld voor de komende jaren: Vaals wordt niet van de een op de andere dag aardgasvrij, maar er zijn wel kleine stappen die iedereen kan nemen om langzaam naar aardgasloos toe te werken in 2050.

Om het webinar te kunnen volgen moet je je vooraf aanmelden. Deelname is uiteraard gratis. Aanmelden kan tot 14 mei via www.vaals.nl/webinar-warmte. Je ontvangt vervolgens vooraf een link om het webinar te kunnen bekijken. We zien je graag op 17 mei!