Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Cittaslow, wist u dat… Op zaterdag 27 maart Earth Hour is?

Duurzaamheid en respect voor natuur, dier en mens zijn belangrijke pijlers binnen Cittaslow.

Geplaatst op vrijdag 26 maart 2021

Deze waarden sluiten naadloos aan bij het jaarlijks terugkerende Earth Hour. Het Wereld Natuur Fonds roept sinds 2007 iedereen op om op de laatste zaterdag van maart alle lichten van 20.30 tot 21.30 uur uit te zetten. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de kwetsbare natuur op aarde. De gemeente Vaals doet mee aan de actie door in de nacht van 27 op 28 maart de lichten van het gemeentehuis helemaal uit te schakelen.

Landelijk wordt met een speciale livestream vanuit de studio van Armin van Buuren aandacht besteed aan Earth Hour. Vanaf 20.15 uur geven ambassadeurs Humberto Tan, Armin van Buuren en André Kuipers samen met andere bekende Nederlanders de natuur een stem. Om precies 20.30 uur worden ook daar de lichten uitgeschakeld en kunt u verder naar de show luisteren.

Miljoenen mensen in meer dan 180 landen doen mee en schakelen het licht uit en steken kaarsjes aan. U ook? Deel uw foto op Facebook met de gemeente Vaals. Samen geven we op deze manier de natuur een stem.