Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Cittaslow: Wist u dat… vandaag alweer de 15e Warmetruiendag plaatsvindt? Doet u ook mee?

Als heel Nederland alleen al op Warmetruiendag de verwarming maar één graadje lager zet, bespaart dat al 3,3 miljoen m³ gas en 6,3 miljoen kilo CO2.

Geplaatst op vrijdag 5 februari 2021

Een heel stookseizoen een graad lager stoken komt neer op een besparing van 1 megaton CO2. Dat is bijna 30 procent van de CO2-reductie die Nederland in 2030 in de bebouwde omgeving wil realiseren!

Als u thuis de thermostaat een graad lager zet dan u gewend bent, kunt u wel 100 Euro per jaar besparen. Dus u spaart niet alleen het milieu maar merkt het ook in uw portemonnee. Stel dat ieder huishouden in Vaals een jaar lang de thermostaat een graadje lager zou zetten, dan besparen we met elkaar €550.000!

De Warmetruiendag is in het leven geroepen om op een makkelijke manier CO2 en energie te besparen. Warmetruiendag is een actie van de vereniging Klimaatverbond Nederland en vindt altijd plaats op de eerste vrijdag van februari. Inmiddels doen in Nederland ongeveer 300.000 mensen mee. Op www.warmetruiendag.nl kunt u meer informatie over het initiatief vinden.

Nog een paar tips: Lucht een aantal keren per dag uw binnenruimtes. Frisse lucht verwarmt namelijk beter dan oude lucht. En na een ommetje in de buitenlucht voelt de woning automatisch warmer aan. Geen zin om naar buiten te gaan? Loop de trappen op en af of spring een paar keer op en neer. Wedden dat u het weer lekker warm krijgt?

De Klimaatdenktank en het bestuur en medewerkers van de gemeente Vaals doen mee. U ook?

Cittaslow warme truien dag