Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Sophianum 50 km Challenge voor Basisscholen!

Durf jij de sportieve strijd met jezelf en vele mede leerlingen in quarantaine tijd aan ?? Loop (hardlopen of wandelen) 50 Kilometer in 14 dagen!

Geplaatst op donderdag 4 februari 2021

Stimuleer je broertjes, zusjes en ouders om ook deel te nemen. Samen sporten is nog leuker…

Vaak en veelzijdig bewegen is super belangrijk voor een gezonde leefstijl en je afweersysteem.  Alleen daarom is meedoen met de challenge al belangrijk!

Wat is de Sophianum 50k Challenge?

In (maximaal) 14 dagen ga je minimaal 50 km lopen (hardlopen en/of wandelen). Dat is gemiddeld 3,6 km per dag. Maar meer dan 3,6 km per dag mag natuurlijk ook.

Iedereen kan meedoen. Ook je grote of kleine broers, zussen en ouders zijn van harte welkom om aan te sluiten.
De Sophianum 50k Challenge voor basisscholen en eindigt op dinsdag 23 februari 2021 (23.59 uur).  Je kunt zelf bepalen wanneer je met de challenge start in deze periode, als je maar minimaal 50 km haalt.

Hoe meld je je aan voor de Spohianum 50 km challenge?

  1. Download de gratis Strava app op je mobiele telefoon en activeer de app. Deze app registreert al je bewegingen via GPS en houd het aantal gelopen kilometers, aantal gelopen hoogtemeters en je snelheid bij.
  2. Na het downloaden van de Strava app meld je je aan door een mail te sturen naar Dhr. Lipsch: f.lipsch@stichtinglvo.nl.  Voor meer info kun je mailen naar buurtsportcoach@vaals.nl. Zet de naam erbij waarmee je je bij Strava hebt aangemeld.
  3. Je ontvangt na aanmelding een mailtje terug met een link. Met deze link geef je Bearsports toestemming om je Strava data te gebruiken. Laat alle 3 de vinkjes aangevinkt!
  4. Je Strava data worden na deze bevestiging in de ranglijst verwerkt.
  5. Tot slot ontvang je een tweede mail met een link. Na bevestiging via deze link ben je lid van de besloten Sophianum 50k Challenge voor basisscholen groep!

In de Sophianum 50k Challenge voor basisscholen groep kun je de resultaten van alle deelnemers volgen. Elke dag kun je zien van elke deelnemer zien hoeveel km hij/zij gelopen heeft op een kaart van het Limburgse Heuvelland.

Iedereen die deze 50k Challenge haalt, verdient een heel groot compliment en ontvangt een leuke herinnering van het Sophianum.

Daarnaast worden er klassementen gemaakt voor de langste afstand (gele trui), de snelste loper (groene trui) en de deelnemer met de meeste hoogtemeters (bolletjes trui). De nummers 1, 2, en 3 in de verschillende klassementen ontvangen een extra attentie.

De basisschool met de meeste afgelegde kilometers ontvangt van de gemeente Vaals de wisselbeker! Voor elke basisschool worden de afstanden van de 50 deelnemers met de meest afgelegde kilometers bij elkaar opgeteld. Let op: voor dit klassement mogen maximaal 5 leerkrachten meegeteld worden en geen ouders. Dus de overige 45 deelnemers zijn leerlingen.

Heel veel plezier met de Sophianum 50k Challenge voor basisscholen! Doe mee en geniet van al je 50.000 metertjes!