Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Sneeuwpret? Denk dan ook aan het schoonhouden van de omgeving!

Het gaat de komende dagen mogelijk weer sneeuwen.

Geplaatst op donderdag 4 februari 2021

Dit levert veel sneeuwpret op, bijvoorbeeld door te sleeën op de door boeren opengestelde weilanden en te genieten van de besneeuwde bossen.

We zien dat deze sneeuwpret helaas regelmatig zorgt voor veel zwerfafval, zoals lege blikjes, plastic flesjes, to go bekers, snoepverpakkingen en etensbakjes. Dit afval dat achtergelaten wordt in de natuur is slecht voor de natuur en dieren. Koeien bijvoorbeeld kunnen erg ziek worden en zelfs sterven door het eten van zwerfafval. Dit betekent niet alleen een financiële strop voor de boer, maar ook het verlies van een geliefd dier.

Dus denk niet alleen aan uw eigen pret, maar gooi uw afval in de daarvoor bestemde afvalbakken. Komt u op uw route géén afvalbak tegen, neem uw afval dan mee naar huis en gooi het thuis in de afvalbak.

Laten we er samen voor zorgen dat we nog lang van onze mooie natuur kunnen genieten in een schone en opgeruimde omgeving.