Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Parkeerplaats sporthal Citta Fit vanaf 1 februari blauwe zone

Vanaf 1 februari wordt de parkeerplaats rondom sporthal Citta Fit in Vaals een blauwe zone.

Geplaatst op donderdag 28 januari 2021

Dit betekent dat parkeerders een parkeerschijf moeten gebruiken en er nog maximaal drie uur geparkeerd kan worden. De blauwe zone geldt de hele week en 24 uur per dag.

De gemeenteraad heeft besloten de blauwe zone in te voeren omdat al lange tijd blijkt dat veel gebruikers van de parkeerplaats geen bezoekers van de sporthal zijn. Gebruikers van de sporthal hebben daardoor regelmatig moeite een parkeerplek te vinden. De blauwe zone moet ervoor zorgen dat langparkeerders geweerd worden, waardoor de parkeerplaatsen beschikbaar blijven voor gebruikers van de sporthal. Voor parkeerders die geen bezoekers zijn van de sporthal zijn er andere parkeermogelijkheden, zoals het combiparkeren op straat of de parkeergarage.

Boa’s zullen de blauwe zone extra vaak controleren. Het effect van de blauwe zone wordt na verloop van tijd geëvalueerd.