Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Von Clermontplein tijdelijk éénrichtingsstraat

Het Von Clermontplein in Vaals is vanaf vrijdag 15 januari tijdelijk een éénrichtingsstraat.

Geplaatst op woensdag 13 januari 2021

Deze maatregel wordt genomen omdat er vanwege werkzaamheden aan het Von Clermontplein 60 (hoekpand op het kruispunt met de Bosstraat) een steiger geplaatst moet worden. De steiger maakt het toch al krappe kruispunt Bosstraat-Von Clermontplein-Bloemendalstraat nog krapper en onoverzichtelijker.

De tijdelijke maatregel betekent dat verkeer wel nog vanuit de Bosstraat het Von Clermontplein in kan rijden, maar dat er geen (gemotoriseerd) verkeer vanuit het Von Clermontplein de Bosstraat op kan rijden. Verkeer van het Von Clermontplein verlaat de straat via de Koperstraat. De tijdelijke maatregel eindigt op 1 juni 2021.

Omdat een aantal (vracht)auto’s van marktondernemers het Von Clermontplein niet via de Bergstraat kan verlaten, zorgen verkeersregelaars er op marktdagen voor dat marktondernemers veilig het Von Clermontplein in en uit kunnen rijden.