Cittaslow: Wist u dat…

Vaals in 2021 haar 10-jarig Cittaslow jubileum viert?

Geplaatst op vrijdag 8 januari 2021

Cittaslow logoIn 2021 is het alweer tien jaar geleden dat de gemeente Vaals het Cittaslow keurmerk ontving. Op initiatief van de eerste Cittaslow gemeente in Nederland, de gemeente Midden-Delfland, deed de gemeente Vaals succesvol mee aan een intensive audit waarbij alle Cittaslow aspecten binnen onze gemeente werden belicht.

Tijdens de algemene jaarvergadering van alle Cittaslow-gemeenten wereldwijd, de Cittaslow Assembly, werd de officiële oorkonde aan wethouder Vroemen overhandigd. En toen was het zover, de gemeente Vaals had een naam voor de manier waarop zij leeft, organiseert, werkt en in stand houdt: Cittaslow.

Vaals was na Midden-Delfland, Borger-Odoorn en Alphen-Chaam de vierde Cittaslow-gemeente van Nederland en de eerste in Limburg. Inmiddels is Limburg vijf Cittaslow-gemeentes rijk waaronder ook de Lijn 50-gemeenten Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten. In heel Nederland dragen momenteel 11 gemeenten het Cittaslow keurmerk.

In 2021 zullen wij u hernieuwd kennis laten maken met de waarden van Cittaslow. Houd onze berichten in het Vaalser Weekblad in de gaten voor nieuwtjes, weetjes en informatie over de verschillende facetten van Cittaslow in Vaals. Doe mee met de fotowedstrijd, maak kennis met de Cittaslow ambassadeurs in de gemeente Vaals en geniet van hun producten en diensten.