Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Attentieverlichting oversteekplaatsen Lemiers

Provincie Limburg heeft de bestaande attentieverlichting ter hoogte van de oversteekplaatsen in Lemiers vervangen door nieuwe duurzame detectieverlichting gebaseerd op thermische video-detectie.

Geplaatst op donderdag 10 december 2020

Zodra voetgangers gaan oversteken gaan de felle gele LED lampen in het wegdek knipperen in de richting van het aankomende autoverkeer. Om de verkeersdoorstroming niet te hinderen wordt de voetganger per rijstrook apart gedetecteerd. Er worden alleen oversteekbewegingen gedetecteerd waarbij overige verkeersbewegingen worden genegeerd.

Er wordt gebruik gemaakt van thermische video-detectie hetgeen wil zeggen dat voetgangers op basis van “hittebeelden” worden gedetecteerd. Voetgangers worden hierdoor onder alle weersomstandigheden gedetecteerd. Zelfs een voetganger gekleed in zwart, zonder straatverlichting, wordt feilloos gedetecteerd.

Daarnaast  maakt het systeem gebruik van 'track en trace' detectie hetgeen inhoudt dat  de lampen blijven knipperen zolang individuele voetgangers zich in het detectieveld bevinden. Dus bij een 'bejaarde' voetganger knipperen de lampen langer dan bij een overstekende 'jogger'.