Wist u dit al over wind- en zonne-energie?

Energietransitie | Zonne-energie wekken we op met zonnepanelen en windenergie met windmolens. Het zijn beide duurzame energiebronnen, die niet opraken en weinig CO2 produceren.

Geplaatst op zondag 22 november 2020

Duurzame EnergieDe hoeveelheid grond en ruimte die nodig is, verschilt nogal tussen deze twee energiebronnen. Wist u bijvoorbeeld dat één windmolen evenveel energie opwekt als een zonneweide van zo’n 14 hectare (gelijk aan 28 voetbalvelden). Natuurlijk zijn er veel meer wetenswaardigheden!

In Nederland hebben we 30 energieregio’s die onderzoeken waar en hoe ze duurzame elektriciteit (wind en zon) kunnen opwekken. De zes gemeenten in regio Maastricht-Heuvelland werken samen met de rest van Zuid-Limburg aan een Regionale Energiestrategie (RES). Daarin leggen ze hun energiedoelen vast.

Kijk voor meer informatie over de RES op: vaals.nl/res.