Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Oproep: maak alleen een afspraak als dat nodig is

Vanwege de coronamaatregelen werkt de publieksbalie van het gemeentehuis op dit moment met een aangepaste dienstverlening.

Geplaatst op vrijdag 20 november 2020

Zo kunt u alleen met een afspraak terecht in het gemeentehuis. Daarmee voorkomen we dat er te veel mensen tegelijk bij de balie zijn en de balie een mogelijk verspreidingspunt van het virus wordt. Deze werkwijze zorgt voor langere wachttijden voordat u in het gemeentehuis langs kunt komen.

Burgemeester Harry Leunessen roept dan ook op om alleen een afspraak te maken als dat echt nodig is: “We merken een toename van onbegrip bij inwoners over langere wachttijden bij de balie. We proberen zo goed en zo snel mogelijk te helpen, maar moeten daarbij ook denken aan de gezondheid van ons personeel. We zijn zeer alert op contacten tussen inwoners en gemeentelijke medewerkers van het Klant Contact Centrum. Ik vraag daarvoor uw begrip en vraag u om alleen een afspraak te maken als het dringend noodzakelijk is. Zodra het verantwoord mogelijk is, zullen we de dienstverlening weer opschalen.”

Voor bijvoorbeeld het aanvragen van een uittreksel hoeft u niet langs te komen in het gemeentehuis. U kunt het uittreksel aanvragen via onze website en u krijgt het uittreksel vervolgens via de post thuis gestuurd.

Voor vragen is de gemeente elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 u tot 17.00 u op telefoonnummer 043 - 306 85 68. U kunt ook een e-mail sturen naar info@vaals.nl.