Maastricht-Heuvelland moet op grote schaal duurzame energie gaan opwekken

Energietransitie | U heeft misschien uw huis geïsoleerd, zonnepanelen op het dak gelegd of u rijdt elektrisch. Of overweegt dat te doen. Zo dragen we met z’n allen ons steentje bij.

Geplaatst op vrijdag 13 november 2020

Klimaatakkoord NederlandEr moet echter meer gebeuren. Misschien oud nieuws, maar daardoor niet minder belangrijk. We hebben in Nederland afgesproken dat we voor 2030 ruim 35 Terawattuur (TWh) aan duurzame energie op land (wind- en zonne-energie) willen opwekken. Dit staat in het Klimaatakkoord.

35 TWh is 35 miljard kilowattuur en 35% van ons jaarlijkse Nederlandse energiegebruik. Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 3500 kilowattuur. Een flinke opgave dus! De energieregio Zuid-Limburg heeft hierin haar deel te leveren. We onderzoeken op dit moment waar we in onze regio grootschalige duurzame energie kunnen opwekken. Dit moet landen in een Regionale Energiestrategie (RES).

Lees meer over de RES (deelregio) Maastricht-Heuvelland: vaals.nl/res.