Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Energietransitie speelt ook in Maastricht-Heuvelland

We zullen meer duurzame energie moeten gaan opwekken als we de opwarming van de aarde tegen willen gaan.

Geplaatst op maandag 9 november 2020

Logo Regionale Energie StrategieAlleen zo stopt de zeespiegel met stijgen, verminderen we het steeds vaker voorkomende extreme weer en voorkomen we het uitsterven van plant- en diersoorten. Dat kunnen we doen door over te stappen op energiebronnen die niet opraken. Dat is de kern van de energietransitie. Dat lukt alleen als we regionaal onze verantwoordelijkheid nemen. Dertig energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe ze duurzame elektriciteit (wind en zon) kunnen opwekken. Maar ook welke grote warmtebronnen te gebruiken zijn, zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Dit wordt vastgelegd in een Regionale Energiestrategie (RES). Elke energieregio stelt de energiedoelen en maakt eigen keuzes daarin. De zes gemeenten in Maastricht-Heuvelland vormen een van de drie deelregio’s in Zuid-Limburg.

Het gaat ons allemaal aan.

Bekijk de animatie met een uitleg over wat een Regionale Energiestrategie (RES) is.
Lees meer over de RES (deelregio) Maastricht-Heuvelland op vaals.nl/res.