Informatie over het coronavirus (Covid-19)  >

Geef een jas en verwarm een hart

Vanaf maandag 2 november tot vrijdag 20 november vindt de actie ‘Limburg geeft een jas’ plaats.

Geplaatst op donderdag 29 oktober 2020

Poster JassenactieDe gemeente Vaals roept samen met 22 andere Limburgse gemeenten inwoners op zoveel mogelijk jassen in te leveren. De actie is bedoeld om de allerarmsten en kwetsbaren in onze provincie een warme winterjas te geven.

Mensen die in een crisissituatie leven hebben het in de winter zwaar, juist nu. Steeds meer mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Mede door het coronavirus zit de dag- en nachtopvang overvol in Limburg. Daarom doen de Kledingbank Limburg en het Leger des Heils samen met de Limburgse gemeenten een oproep om zoveel mogelijk warme, goede en schone winterjassen in te leveren. De Kledingbank en het Leger des Heils zorgen ervoor dat de gedoneerde jassen een tweede leven krijgen.

Een jas inleveren

Heb jij ook nog ergens een warme jas liggen die je niet meer aan doet of die te klein is voor jouw kind(eren)? Zo lever je een jas in:

  • Verpak jouw schone en goede jas in een plastic zak en leg een knoop in de zak;
  • Lever je meerdere jassen in? Verpak dan iedere jas in een aparte zak;
  • Als je zelf geen plastic zak hebt, kun je een BEST-tas gebruiken. Deze liggen bij de ingang van het gemeentehuis;
  • Doneer de jas(sen) in de rolcontainer die buiten bij de ingang van het gemeentehuis staat (Von Clermontplein 15, Vaals). Let op: de container staat er tussen 2 november en 20 november op maandag t/m vrijdag van 9.00 u tot 17.00 u.

Persoonlijk kaartje

Wil je een persoonlijke noot kwijt aan de persoon die de jas ontvangt? Download dan hier een kaartje (PDF, 749.2 kB), print het uit, schrijf er een boodschap op, vouw het op en doe het in de jas die je doneert.

Op vrijdag 26 november wordt de eindstand van het aantal ingezamelde jassen bekend gemaakt bij L1. Kijk voor meer informatie op de website van L1.