Informatie over zware regenval en wateroverlast >

CoronaMelder-app

De CoronaMelder-app werkt sinds zaterdag in heel Nederland. Met de app weet je eerder of je mogelijk ook besmet bent. Zo voorkom je dat je onbewust een ander besmet.

Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2020

CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. De app stuurt een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

Privacy

CoronaMelder is ontwikkeld volgens het privacy-by-design-principe. Dit betekent dat zo min mogelijk persoonlijke gegevens worden verzameld en gebruikt. Zo vraagt de app niet om een naam of e-mailadres en worden geen locatiegegevens gebruikt. De app weet niet waar je was en wie je bent. De app ziet via bluetooth of je dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. Als dit contact lang genoeg duurt, dan wisselen de apps op beide telefoons codes uit. Deze codes zijn zomaar gekozen en de app ziet dus niet bij wie je in de buurt bent.

Melding

CoronaMelder-app

Blijkt een gebruiker van de app na een test besmet met corona? De gebruiker van de app kan er dan vrijwillig voor kiezen om anderen te waarschuwen via CoronaMelder. De app van deze gebruiker stuurt dan de eigen willekeurige codes van de afgelopen dagen naar een centrale server. Je eigen app kijkt een paar keer per dag op de centrale server of er willekeurige codes staan die je app herkent. Als dat zo is, dan ben je in de afgelopen tijd dicht bij een persoon geweest die besmet is met het coronavirus. Er is dan een mogelijkheid dat jij ook besmet bent. Daarvan krijg je een melding. Je krijgt in de app ook advies wat je in dat geval het beste kunt doen om te voorkomen dat je het virus onbewust op anderen overdraagt.

Meer weten? Kijk dan op de website van de CoronaMelder-app