Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Kern met Pit: realiseer de droom voor je buurt

Vanaf 1 september tot 1 november 2020 kun je je als bewonersgroep inschrijven voor Kern met Pit editie 2021.

Geplaatst op donderdag 8 oktober 2020

Kern met Pit is een initiatief van de KNHM-foundation (Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij). De KNHM foundation daagt mensen uit om hun leefomgeving socialer en mooier te maken. Zij inspireren, adviseren en verbinden maatschappelijke initiatieven waardoor deze sneller groeien. Dit doet KNHM met een landelijk netwerk van 400 adviseurs die zich pro bono inzetten.

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren.

Wil je als bewonersgroep bijvoorbeeld een speeltuin aanleggen in de buurt, een educatieve app ontwikkelen over de lokale historie, een pluktuin aanleggen, een klusschuur voor de buurt bouwen of een toneelstuk maken met jongeren uit de wijk? Kern met Pit helpt hierbij! Lukt het binnen 1 jaar het project af te ronden, dan ontvangen jullie 1000 euro en het Kern met Pit-predicaat.

Op de website Kernmetpit is alle informatie over kern met pit te vinden!