Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Fris je verkeerskennis op

Al van jongs af aan neem je elke dag deel aan het verkeer. Je hebt al jarenlang je rijbewijs en je hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd.

Geplaatst op maandag 5 oktober 2020

Kortom: één brok verkeerservaring. Maar, wanneer heb je je voor het laatst verdiept in de verkeersregels? Voor veel mensen is dat al lang geleden.

Verkeersregels veranderen, wegen worden drukker en er verschijnen nieuwe vervoersmiddelen in het straatbeeld. Als verkeersdeelnemer is het belangrijk dat je weet wat de (nieuwste) verkeersafspraken zijn. Als automobilist, fietser, voetganger of scootmobielgebruiker. Zo doe je veilig mee aan het verkeer. Ondanks dat je als verkeersdeelnemer de verkeersborden en verkeersregels moet kennen (ook nieuwe), is het begrijpelijk dat dit er af en toe bij inschiet. Uit vragen en opmerkingen die met regelmaat binnenkomen bij gemeente Vaals blijkt dat ook sommige inwoners van Vaals de (nieuwere) regels niet helemaal kennen of kunnen plaatsen. Denk daarbij aan nieuwe verkeersborden maar ook aan de betekenis van wegmarkeringen.

Is jouw verkeerskennis nog helemaal up-to-date? Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een gratis online opfriscursus om je kennis eenvoudig en snel te testen. Je kunt je kennis testen en bijspijkeren.