Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Carnavalsactiviteiten seizoen 2020 – 2021 gaan niet door

De carnavalsverenigingen uit de gemeente Vaals hebben gezamenlijk besloten dat de activiteiten in het carnavalsseizoen 2020-2021 niet in de bekende vorm door zullen gaan.

Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2020

Dit betekent dat de evenementen die de carnavalsverenigingen organiseren, zoals prinsenproclamaties, prinsenrecepties, kinderzittingen, de optochten, Herrenzitsoeng, Damenzitsoeng, Ladies Night, Jarderevue, Auw Wieverdaach en andere feestavonden niet zullen plaatsvinden. Dit betekent dus ook dat er geen Hoogheden zullen worden geproclameerd voor het carnavalsseizoen 2020-2021.

Het besluit is noodgedwongen genomen na uitvoerig overleg tussen de carnavalsverenigingen in de gemeente Vaals en met burgemeester Leunessen. Deze beslissing is weloverwogen genomen waarbij niet over één nacht ijs is gegaan. De ontwikkelingen en actuele maatregelen rondom Covid-19 staan echter lijnrecht tegenover de carnavalstraditie: samenzijn, gezelligheid en in ongedwongen sfeer genieten van de carnavalscultuur. Dit is in de huidige tijd niet mogelijk en de verwachting is dat de situatie voorlopig nog niet (voldoende) positief zal veranderen.

Aan de ene kant is het organiseren van deze evenementen met de geldende coronamaatregelen en daarmee samenhangende beperkingen van het aantal bezoekers niet mogelijk. Aan de andere kant willen wij uiteraard voorkomen dat bezoekers gezondheidsrisico’s lopen tijdens deze activiteiten. De gezondheid van mensen staat voorop, hoe jammer het ook is dat de gebruikelijke activiteiten niet kunnen worden georganiseerd voor de gemeenschap.

Mochten de ontwikkelingen in de komende maanden toch perspectief bieden voor beperkte alternatieve carnavalsactiviteiten, dan gaan de verenigingen en de gemeente de mogelijkheden absoluut verkennen. Houd daarom ook de Facebookpagina’s van de verenigingen goed in de gaten.

CV de Grensülle Vols
CV de Grensschiebere Lemiesch
CV de Schnapsnaze Ville
Prinsejarde Vols
CV de Raenpiete Vols
CV d’r Druje Schreck Vols
College van B en W gemeente Vaals