Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Verkeersproef Vijlen eindigt binnenkort, oorspronkelijke situatie van kracht

Binnenkort eindigt de proef met de snelheidsverlaging in Vijlen. Dit betekent dat de weggedeeltes waarop de proef werd uitgevoerd teruggaan naar de oorspronkelijke situatie. De 30 km/u borden worden binnenkort verwijderd, net als de zogenaamde ‘straatjuwelen’ (halve maan met paaltje).

Geplaatst op dinsdag 29 september 2020

De maximumsnelheid op de delen van de Vijlenberg, Vijlenstraat, Hilleshagerweg en Mamelisserweg waarop de proef van toepassing was gaat van 30 km/u naar de oorspronkelijke 50 km/u. Het deel van de Vijlenberg tussen de Pastorijweg en Hopschet was in de oorspronkelijke situatie al 30 km/u zone, dus daar verandert niks.

De proef was ingesteld voor 9 maanden. Het verkeersbesluit dat het college van B en W daarvoor nam eindigt binnenkort. De gemeente evalueert op dit moment de ervaringen met de proef. Op basis daarvan wordt besloten of er eventuele definitieve verkeersmaatregelen worden genomen.