Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Evaluatie proef 30 km/u Vijlen

De gemeente gaat komende tijd de proef met de snelheidsverlaging in Vijlen evalueren.

Geplaatst op maandag 14 september 2020

Tijdens de proef is de maximumsnelheid op de delen van de Vijlenberg, Vijlenstraat, Hilleshagerweg en Mamelisserweg binnen de bebouwde kom van Vijlen waar 50 km/u gold aangepast naar 30 km/u. Daarnaast zijn er verkeer remmende maatregelen genomen (de zogenaamde ‘straatjuwelen’). De proef werd uitgevoerd vanwege de vele klachten die bij de gemeente Vaals binnenkwamen over de hoge snelheid van voertuigen op deze straten.

De ervaringen van aanwonenden zijn bij de evaluatie belangrijk voor de gemeente. Aanwonenden van de weg(delen) waarop de maatregelen zijn uitgevoerd ontvangen een brief met het verzoek een korte vragenlijst in te vullen. Andere inwoners of mensen die hun ervaringen graag willen delen kunnen dat doen door een e-mail te sturen naar info@vaals.nl. Gebruik als onderwerp van de e-mail: Proef 30km/u Vijlen. Vermeld ook uw naam en adres in de e-mail.

Voor de duidelijkheid: het gaat om de proef binnen de bebouwde kom. De tijdelijke verkeersdrempel die op de Hilleshagerweg (buiten de bebouwde kom) is aangelegd staat hier los van.