Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Home – Start aanwezig tijdens weekmarkt Vaals

Ondersteun een gezin met opgroeiende kinderen en ga aan de slag als vrijwilliger voor Home-Start!

Geplaatst op vrijdag 11 september 2020

Dinsdag 15 september heb je de kans om persoonlijk met de coördinatoren van Home - Start te praten. In een ongedwongen sfeer maar wel op 1,5 mrt afstand zijn zij te vinden met een busje op het Willem Alexanderplein in Vaals. Tijdens de weekmarkt tussen 08.00 uur en 13.00 uur krijg je de kans om al jouw vragen te bespreken met Tamara Luiken en Heleen Langeveld.

Wat is Home - Start?

Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met kinderen van 0 t/m 17 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap. Zij doen dit met de inzet van door de coördinatoren getrainde vrijwilligers met opvoed- en levenservaring.
Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen meer dan anders behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Home-Start ondersteunt deze gezinnen.

Aan de slag als vrijwilliger

Als vrijwilliger van Home-Start ga je wekelijks naar ‘jouw’ gezin. Vrijwilligers worden in hun werk begeleid en ondersteund door de Home-Start coördinator. Werken als vrijwilliger bij Home-Start verrijkt je leven. Je doet ervaring en kennis op, maakt contact met andere vrijwilligers en natuurlijk met het gezin dat je ondersteunt.

Maak kennis met de coördinatoren van Home Start tijdens de markt op 15 september!

Meer informatie is te vinden op de website van Home - Start.