Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Corona stopt criminelen niet, ook niet in het buitengebied

Samen kunnen we ervoor zorgen dat criminelen geen misbruik kunnen maken van deze crisis.

Geplaatst op vrijdag 11 september 2020

Tijdelijke huurders in jouw buurt? Lege loodsen trekken criminelen aan!De coronacrisis raakt delen van de agrarische sector hard. Agrariërs en andere ondernemers in het buitengebied hebben soms moeite om het hoofd boven water te houden. Criminelen zien dit ook en proberen juist in deze tijd hun slag te slaan. Ze benaderen eigenaren van loodsen en schuren en bieden hen veel geld om een ruimte te huren, bijvoorbeeld voor een drugslab of opslagplaats voor illegale handelswaar.

Het is daarom nu extra belangrijk dat bezoekers en inwoners van het buitengebied zich bewust zijn van de risico’s. Ook zoeken mensen nu nog meer dan anders de ruimte van het buitengebied op voor een wandeling of fietstocht. Meer ogen en oren in het buitengebied dus.

Geen vrij spel voor criminelen


Natuurlijk zijn onze handhavers en politiemensen druk met de handhaving van de coronaregels. Maar juist in deze tijd willen wij voorkomen dat georganiseerde criminaliteit voet aan de grond krijgt in onze gemeente. Daarom hebben wij ook nu onze ogen en oren open voor signalen die wijzen op criminaliteit. We vragen onze inwoners om hetzelfde te doen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat criminelen geen misbruik kunnen maken van deze crisis.

Wat kunt u doen?

Vermoed u de aanwezigheid van een hennepkwekerij of drugslab in een pand in het buitengebied of? Blijf er niet mee lopen, maar meld wat u weet bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Bij meldingen die betrekking hebben op het milieu, bijvoorbeeld een dumping van drugsafval, kun u ook melding doen via milieuklachten.nl. Ga er in geen geval zelf op af!

Je kunt maar één keer nee zeggen!

Financiële zorgen als gevolg van de coronacrisis? Denk goed na voor u in zee gaat met een geldverstrekker die ‘spontaan’ op uw pad komt. Laat u er niet door verleiden maar bel de politie via 0900-8844!