Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

TAI CHI groep Vitaal 50+ start in september

Tai Chi is bewegende meditatie door middel van rustige en zachte bewegingen.

Geplaatst op donderdag 20 augustus 2020

Deze bewegingen hebben hun oorsprong in de vechtsport in China en zijn in de loop van de eeuwen omgevormd tot een aaneenschakeling van diverse houdingen. De houdingen vormen samen verschillende bewegende meditaties van vijf minuten tot twintig minuten, afhankelijk van de stijl en vorm.

Wie kan meedoen?

Tai Chi is voor iedereen geschikt, omdat het rustige en zachte bewegingen zijn. De Tai Chi groep van Vitaal 50+, de naam zegt het al, is bedoeld voor inwoners van de gemeente Vaals van 50 jaar en ouder.

Proeflessen op dinsdag 1 en 8 september om 15.00 uur in de Auw Sjoeël, Lindenstraat 17, Vaals

In verband met de nog geldende beperkingen vanwege Corona, zullen er maximaal 8 personen per proefles worden toegelaten in volgorde van aanmelding. De cursus start, na de proeflessen, op iedere dinsdagmiddag om 15 uur in de Auw Sjoeël aan de Lindenstraat 17 te Vaals.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via emailadres: george.kroese@gmail.com en vermeldt hierbij naam, adres, leeftijd en telefoonnummer en eventueel een voorkeursdatum voor de proefles.

Wat doet Tai Chi met je?

Het is een fijne manier om aan je gezondheid te werken, zowel geestelijk als lichamelijk.  Het meditatieve aspect van Tai Chi maakt je rustig van geest en geeft je de kans te ontspannen. Ook is het bevorderlijk voor je fysieke gezondheid. 
Het is voor iedereen te beoefenen, ook als er wat lichamelijke beperkingen zijn. Het is geen prestatiesport, maar voor je persoonlijk welzijn. 
Door het beoefenen van Tai Chi wordt je uiteindelijk weer in balans gebracht. Het beoefenen vergt, zeker in het begin, wel behoorlijk wat concentratie. Zijn er eerst nog warme handen en voeten en een betere nachtrust; geleidelijk aan merk je dat je niet meer zo snel van slag raakt, dat je beter kunt relativeren en dat je rustiger op anderen overkomt.