Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Winkeldief aangehouden na alert handelen burger

Door een uitstekende samenwerking tussen alerte burgers, een BOA van de gemeente Vaals en de politie is afgelopen weekend een winkeldief aangehouden in het centrum van Vaals.

Geplaatst op woensdag 8 juli 2020

De winkeldief pleegde zondag in verschillende winkels op de Maastrichterlaan diefstallen. De verdachte rende bij een van de winkels met een volle tas spullen naar buiten. De eigenaar van de winkel zette de achtervolging in waarna de winkeldief de tas liet vallen en ontkwam.

Even later werd de man wederom in het centrum van Vaals gespot. Een alerte burger seinde meteen de BOA van de gemeente Vaals in. Deze wist de winkeldief in te rekenen en droeg hem over aan de politie. De man bleek eerder voor winkeldiefstal te zijn aangehouden in 2019 en daarbij had de man nog een gevangenisstraf open staan van 44 dagen.

Deze aanhouding toont de kracht van samenwerking tussen burgers, gemeente en politie. Die samenwerking is niet vanzelfsprekend, maar de gemeente Vaals zet daar bewust op in. Onze BOA's werken vanuit de context en zijn een aanspreekpunt voor burgers. Deze aanhouding is daar het bewijs van.