Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Online platform voor dialoog met omwonenden vliegveld MAA

Om te weten te komen wat er leeft in en om Maastricht Aachen Airport start de Commissie Regionaal Overleg (CRO) luchthaven Maastricht een online platform. Na de succesvolle testfase met ongeveer 100 leden wordt dit aantal nu uitgebreid naar 1500 deelnemers.

Geplaatst op maandag 22 juni 2020

Het online platform is een besloten digitale omgeving. Inwoners van Zuid-Limburg, die wonen binnen de geluidscontour of de aan – en uitvliegroutes van de luchthaven, kunnen hier meepraten en denken over (de ontwikkelingen van) Maastricht Aachen Airport, door te reageren op stellingen, thema’s of berichten én op elkaar.

De gemeente Vaals ligt onder een aan- of uitvliegroute van Maastricht Aachen Airport. Daarom staat dit platform ook open voor de inwoners van Vaals. De deelnemers voor dit platform worden willekeurig geselecteerd en ontvangen een brief met instructies voor deelname. Het kan dus zijn dat u binnenkort een brief van CRO luchthaven Maastricht in uw brievenbus krijgt.

De CRO luchthaven Maastricht is in 2014 door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu opgericht om een juiste balans te vinden tussen de belangen van alle partijen die aan de luchthaven verbonden zijn. Meer informatie over de CRO: www.cromaastricht.nl.