Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Oefeningen brandweer in Vaals van 8 t/m 23 juni

In de periode van maandag 8 juni t/m dinsdag 23 juni vinden overdag oefeningen plaats rondom de brandweerkazerne in Vaals.

Geplaatst op woensdag 10 juni 2020

Na een periode waarbij Brandweer Zuid-Limburg vanwege het coronavirus noodgedwongen niet kon oefenen, wordt de oefenverplichting weer opgepakt. De medewerkers van de beroepskazernes oefenen normaal op het Regionaal opleidingscentrum van Brandweer Zuid-Limburg in Margraten. Op dit moment vindt hier een omvangrijke verbouwing plaats, waardoor de beroepsbrandweerlieden uitwijken voor de lopende oefencyclus naar de brandweerkazerne in Vaals.  Om conform de geldende adviezen en maatregelen voldoende afstand te kunnen houden, heeft de brandweer daarbij meer plaats nodig dan gebruikelijk. Daarom wordt tijdelijk de weide, gelegen tussen de brandweerkazerne aan de Randweg 7 en het naastgelegen politiebureau, gebruikt voor het oefenen van diverse incidenten.