Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg aangepast

Sinds maandag 11 mei is een aantal landelijke coronamaatregelen versoepeld.

Geplaatst op woensdag 13 mei 2020

Onder voorwaarden en stap voor stap wordt de samenleving zoveel als mogelijk opgestart. Op basis van de gewijzigde maatregelen is voor Veiligheidsregio Zuid-Limburg een nieuwe Noodverordening COVID-19 vastgesteld en ondertekend door Annemarie Penn- te Strake, voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De noodverordening is aangepast aan de gewijzigde maatregelen die met ingang van 11 mei zijn ingegaan en geldt voor de zestien gemeenten in de regio Zuid-Limburg.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het (deels) openstellen van het (speciaal)basisonderwijs, kinderopvang,  bibliotheken en pretparken. Verder mogen mensen in contactberoepen op het gebied van gezondheid en schoonheid weer aan het werk. Ook mogen volwassenen vanaf nu in groepen buiten sporten. Alles onder invulling van specifieke voorwaarden en maatregelen.

Bekijk de noodverordening (PDF, 287.9 kB).

Lees meer over de nieuwe noodverordening op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.