Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Tijdelijke corona-maatregel vanaf medio mei ook voor grensondernemers

De aandacht die eerder ook vanuit Vaals is gevraagd voor de groep grensondernemers die buiten de ondersteuningsmaatregelen vanwege het coronavirus valt, heeft tot resultaat geleid.

Geplaatst op maandag 11 mei 2020

De tijdelijke ondersteuning voor zelfstandige ondernemers gedurende de coronacrisis (Tozo) is vanaf de tweede helft van mei namelijk ook aan te vragen door grensondernemers. Het ministerie van Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid heeft de regeling aangepast zodat ook deze doelgroep in aanmerking komt.

Veel zelfstandige ondernemers hebben al gebruik gemaakt van de Tozo regeling. Aan de ruim 140 aanvragers van de Tozo in de gemeente Vaals was eind april al 175.000 euro uitgekeerd. Nu kunnen dus ook ondernemers die in Nederland wonen, maar over de grens hun bedrijf hebben gevestigd, aanspraak maken op deze tijdelijke inkomensondersteuning voor levensonderhoud (voor drie maanden). Ondernemers die wonen in de gemeente Vaals kunnen deze aanvraag doen via Sociale Zaken Maastricht Heuvelland. Aanvragen is nu al mogelijk.

Ondernemers die over de grens wonen, maar in Nederland hun bedrijf hebben gevestigd, kunnen per 18 mei een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Ook deze regeling voert Sociale Zaken Maastricht Heuvelland uit.

Kijk voor meer informatie over het aanvragen van deze regelingen op de website van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.