Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

4 en 5 mei 2020: samen stilstaan bij 75 jaar vrijheid

Op maandag 4 mei worden in heel Nederland oorlogsslachtoffers herdacht.

Geplaatst op donderdag 30 april 2020

Dit jaar herdenken wij samen in gedachten, ieder met zijn eigen herinneringen. Een officiële herdenking met publiek bij het oorlogsmonument is dit jaar niet mogelijk vanwege de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen.

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar daarom vooral vanuit huis plaats. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt aan heel Nederland om op 4 mei de vlag thuis de hele dag (is normaal vanaf 18.00 uur) halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Daarnaast doet het comité de oproep om op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd. 

Burgemeester Leunessen zal op gepaste wijze de slachtoffers herdenken. Opnames hiervan worden op 4 mei via de gemeentelijke kanalen gepubliceerd.

Ter info

Dit jaar zal er in de St. Pauluskerk in verband met de coronamaatregelen geen Eucharistieviering ter herdenking van de oorlogsslachtoffers plaatsvinden.

Winkeliers opgelet: aangepaste openingstijden op maandag 4 mei

Hiermee worden de winkeliers (en ook het publiek) erop geattendeerd dat het op basis van de Winkeltijdenwet verboden is op 4 mei a.s. winkels na 19.00 uur geopend te hebben.