Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Binnenkort wordt uw papier weer opgehaald!

Vanaf woensdag 6 mei worden de huis-aan-huis inzamelrondes van papier weer opgestart.

Geplaatst op woensdag 29 april 2020

Op de afvalkalender in de Milieu App of op www.rd4.nl/afvalkalender ziet u precies wanneer het papier weer bij u wordt opgehaald.

Verenigingen 


De papierinzameling werd aan het begin van de coronacrisis stilgelegd vanwege de samenwerking met meer dan 80 verenigingen, om de vrijwilligers van deze verenigingen tegen het virus te beschermen. De afgelopen weken werden plannen gemaakt om de inzameling weer op te starten, met in achtneming van diverse veiligheids- en hygiënemaatregelen. In goed overleg met de gemeenten, de Veiligheidsregio en de verenigingen is het nu gelukt om op een verantwoorde wijze te kunnen starten.

Aanbieden papier


We houden er rekening mee dat er veel papier wordt aangeboden. We verzoeken u daarom om het papier alléén aan te bieden in kartonnen dozen of papieren tassen. Inwoners van Heerlen kunnen uiteraard hun papiercontainer gebruiken. Gebruik in elk geval géén plastic tassen of kratten en dergelijke. Zo maken we het samen voor alle vrijwilligers een beetje makkelijker.

Raadpleeg voor de inzameldagen uw afvalkalender in de Milieu App of op www.rd4.nl/afvalkalender. 
Op www.rd4.nl/corona leest u het laatste nieuws rond onze dienstverlening tijdens de coronacrisis.