Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Nieuwe maatregelen: sportverenigingen en kinderen

Er komt voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar om samen onder begeleiding te gaan sporten in de buitenlucht.

Geplaatst op donderdag 23 april 2020

Bij sportverenigingen roept dit veel vragen op. De gemeente heeft in samenspraak met Veiligheidsregio Zuid-Limburg de verenigingen benaderd om het aanbod in beeld te brengen en om ideeën hierover te bespreken. De sportverenigingen bepalen zelf of ze hun sportaanbod opstarten.

De sportactiviteiten vinden altijd plaats onder begeleiding van buurtsportcoaches of via het aanbod van sportaanbieders. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging. Is uw kind lid van een vereniging, dan kunt u met uw vragen bij die vereniging terecht. Is uw kind geen lid van een vereniging, of start de vereniging waarvan uw kind lid is geen activiteiten op, dan kunt u contact opnemen met de Buurtsportcoach Hannie Pleijers via telefoonnummer
06-42 08 85 01. Met algemene vragen over de maatregelen kunt u bij de gemeente terecht via e-mail: info@vaals.nl.