Hulp vragen en aanbieden met WeHelpen

De gemeente Vaals vindt het belangrijk dat alle inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven en zolang mogelijk kunnen meedoen.

Geplaatst op donderdag 2 april 2020

WeHelpenDoor hulp te bieden of hulp te vragen aan een ander maken we dit samen mogelijk.
Vragen om hulp is soms wat lastig. Veel mensen bieden graag hun hulp aan, maar weten niet goed aan wie ze die hulp kunnen bieden. WeHelpen brengt ze bij elkaar. 

Gratis en voor iedereen
Met Wehelpen kun je makkelijk, snel en veilig om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die je nog niet kent. Wehelpen is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar.

Aan de slag met WeHelpen


Op www.wehelpen.nl/vaals kun je een account aanmaken. Maak hierbij gebruik van de duidelijke handleidingen, die je vindt onder het kopje ‘Over ons’. Als je eenmaal een account hebt, kun je binnen een paar klikken je hulpvraag stellen of je hulp aanbieden. 


Hulp nodig?

Heb je graag wat hulp bij het aanmaken van je profiel of bij het schrijven van je hulpvraag en/of aanbod? Of wil je weten hoe je Wehelpen Vaals binnen je organisatie of vereniging kunt gebruiken?

 Mail dan naar wijvaals@vaals.nl of bel naar 043 - 306 85 68 en vraag naar Agnes Weijers of Marjolein Wassenberg.

Whapp met je buurt

Dit is een tijd waarin we extra goed voor elkaar willen zorgen. Een extra stapje zetten voor om iemand die niet naar buiten kan en hulp nodig heeft met boodschappen doen of de hond uitlaten. Of een buurtgenoot ‘gewoon’ vragen om even iets te doen. Maar hoe weet je wie dat is, en welke hulp nodig is?  

Met Whapp weet je elkaar gemakkelijk te vinden
Sinds 2012 brengt WeHelpen hulpvragers en hulpbieders bij elkaar. WeHelpen heeft nu ook Whapp, een matchingsapp die mensen in de buurt met elkaar verbindt. De app zorgt ervoor dat een vraag terecht komt bij buurtgenoten die willen helpen. In Whapp vindt de vrager een lijst met aangepaste activiteiten die vooral in deze periode belangrijk kunnen zijn.

De app stuurt de vraag aan een hulpaanbieder in de buurt. En zoekt verder als het even niet schikt. Hoe meer mensen Whapp gebruiken, hoe sneller ze elkaar vinden. Mensen die je kent, wiens gezicht je wel eens hebt gezien of met wie je nog niet hebt gesproken. Maar van goede wil zijn om een handje te helpen. Zeker nu.

Veilig en vertrouwd
Om een account aan te maken, heb je een e-mailadres en een telefoonnummer nodig. Een professioneel team screent de profielen en hulpvragen. De chatberichten zijn privé. Als er sprake is van ongewenst gedrag of taalgebruik, is er een meldknop om in contact te komen met de organisatie.

Whapp, ook voor organisaties 
Ook organisaties kunnen Whapp gebruiken om hulpvragen te plaatsen voor de mensen die zij ondersteunen.
Download Whapp, de app van WeHelpen, in de app-stores via ‘Whapp WeHelpen’ (App Store / Google Play). Of kijk op www.whapp.nl voor meer informatie.

Whapp WeHelpen