Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Financiële steun tijdens corona-crisis voor ondernemers en zelfstandigen

Het kabinet heeft dinsdag 17 maart besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen.

Geplaatst op maandag 23 maart 2020

Update 24 maart: Het kan zijn dat u hinder ondervindt bij het aanvragen. Momenteel doen namelijk heel veel mensen tegelijk een aanvraag, waardoor het erg druk is op de website. Er wordt hard gewerkt om deze problemen op te lossen, maar we vragen u ook om het op een later moment nogmaals te proberen. Ook telefonisch is het erg druk. Het streven is om iedereen zo snel mogelijk te woord te staan, maar het kan zijn dat u langer moet wachten dan normaal. Belt u dan alstublieft op een later moment nogmaals terug.


Een van de maatregelen is tijdelijke financiële steun voor ondernemers en zelfstandigen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Deze financiële regeling is sinds maandag 23 maart beschikbaar en kunt u hier aanvragen. Goed om te weten: die regeling kan met terugwerkende kracht in gang worden gezet over de periode 1 maart tot 1 juni. U hoeft dus niet bang te zijn dat u de aanvraag te laat indient. U heeft tot 1 juni de tijd.

De steun geldt voor ondernemers en zelfstandigen die financieel in de problemen komen door de corona-crisis en woonachtig zijn in de gemeenten Beek, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Landgraaf, Maastricht, Meerssen,  (voormalig) Onderbanken, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en  Voerendaal. Uw bedrijf moet wel aantoonbaar financiële schade lijden onder de corona-crisis.

Aanvullende informatie

Op de aanvraagpagina leest u welke voorwaarden gelden en hoe uw aanvraag wordt afgehandeld. Aanvragen kan digitaal via DigiD. Heeft u aanvullende vragen over de tijdelijke steun, bel dan naar 043 350 60 46.

Advies door derden

Bij andere vragen over het coronavirus kunnen bedrijven kijken op Rijksoverheid.nl/coronavirus of op het RIVM. Of ga naar de website van de Kamer van Koophandel. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 - 2117. De Kamer van Koophandel heeft het Coronaloket voor ondernemers geopend. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Het loket is ook te bereiken via 0800 2117.