Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Balie gemeentehuis gesloten; aangifte geboorte en overlijden alleen op afspraak

Het gemeentehuis is per direct tot nader order gesloten.

Geplaatst op dinsdag 17 maart 2020

Dat betekent dat u niet meer vrij kunt inlopen of een afspraak kunt maken voor het aanvragen en afhalen van producten (paspoort, rijbewijs, uittreksel enz.). Voor het doen van aangifte van geboorte en overlijden kunt u wel nog in het gemeentehuis terecht, maar alleen op afspraak (via 043-306 85 68).

Deze maatregel is genomen om de kans op verdere verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. We zijn zeer alert op de contacten tussen inwoners en gemeentelijke medewerkers in het KlantContactCentrum. Daarbij nemen we geen enkel risico. Bij de meest geringe klachten trekken we medewerkers van de balie terug. Daardoor kunnen we ons reguliere, hoge niveau van dienstverlening op dit moment niet garanderen en zijn we overgegaan op een noodscenario.

Via de website www.vaals.nl kunt u wel nog producten aanvragen. Houd er echter rekening mee dat u voor bepaalde producten een pasfoto en handtekening in het gemeentehuis dient in te leveren en dat is momenteel niet mogelijk. Daarnaast is het afhankelijk van de bezetting wanneer aanvragen in behandeling genomen kunnen worden.

Voor vragen is de gemeente elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 043-306 85 68. U kunt ook een e-mail sturen naar info@vaals.nl.

De verwachting is dat vanaf volgende week een ruimere dienstverlening opgestart kan worden. Houd onze berichtgeving in de gaten voor actuele informatie.