Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Week voor de Gezonde Jeugd 16 – 20 maart 2020

Van 16 t/m 20 maart vraagt JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) samen met gemeenten en partners met activiteiten door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd!

Geplaatst op woensdag 11 maart 2020

Week voor de gezonde jeugdVan 16 t/m 20 maart vraagt JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) samen met gemeenten en partners met activiteiten door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd!

De Week wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd, maar JOGG zet zich al jaren in om gezond de norm te maken in samenwerking met beleidsmakers, gemeenten en partners. In 2015 was een kwart van alle gemeenten in Nederland een JOGG-gemeente. Inmiddels heeft veertig procent van alle gemeenten in Nederland zich aangesloten. Zo ook gemeente Vaals.

Opening met Ingrid Janssen op 18 maart

De opening van de Week voor de Gezonde Jeugd zal plaatsvinden op woensdagochtend om 10:15 uur 18 maart bij IKC de Geluksvogel (Balijeweg 101) in Maastricht. Hier vinden dan twee beweeguurtjes voor ouder en kind plaats, georganiseerd door GGD Zuid Limburg (voormalig Envida JGZ 0-4 jaar) en tevens zullen er peuters en kleuters van het Kindcentrum aansluiten. Tussen deze twee uren zal Ingrid Jansen (danseres, actrice en presentatrice Telekidsprogramma)  een aantal van de spelletjes

van het beweegmaatje samen met de aanwezige kinderen doen. Voor alle aanwezige kinderen hebben we een leuke goodiebag en natuurlijk het beweegmaatje.

Zie voor het volledige programma van de Week voor de Gezonde Jeugd.

Zigzag Peuter Beweegmaatje

JOGG Heuvelland en Maastricht heeft in samenwerking met Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht het Ziazag Peuter beweegmaatje ontwikkeld. Het beweegmaatje staat vol met leuke oefeningen, tips en weetjes om ouders te stimuleren thuis met hun kinderen te bewegen.

U kunt het Beweegmaatje downloaden.