Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Herinnering aanmelden Landelijke Opschoondag op 21 maart

Gemeente Vaals doet mee aan de Landelijke Opschoondag (LOD) op 21 maart 2020. Kom zelf ook in actie tegen zwerfaval! Aanmelden om mee te doen kan tot 6 maart.

Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020

Landelijke Opschoondag 2020Deze opschoonactie is een landelijk initiatief en wordt georganiseerd door de gemeente en DeBries, een bureau dat onder andere gespecialiseerd is in zwerfafvalprojecten.

Zo heeft DeBries de scholen in Vaals en Vijlen (OBS De Robbedoes, De Kleine Wereld en Op de Top) benaderd en de mogelijkheid geboden een gastles te verzorgen waar men ingaat op de gevolgen van zwerfafval voor onze samenleving, met aansluitend een opruimactie en tekenwedstrijd. Al met al een topinitiatief om de jeugd bewust te maken van een schone omgeving.
Maar wij allemaal moeten ons bewust worden van een schone omgeving, want een schone omgeving zorgt voor een leefbaar en prettig woonklimaat!

En juist daarom doen wij mee aan de Landelijke Opschoondag!

Doe jij ook mee?

Wij ondersteunen iedereen die deze dag in actie komt met opschoonmaterialen. Willen jij en je buren, vrienden of familie de buurt een stuk schoner maken? Fijn! Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter het effect!

Beloning

Wanneer je met een groep in actie komt, “winnen” jullie sowieso een schone buurt, maar kunnen jullie ook meedoen met de Afvalbingo. Gewapend met afvalgrijpers en een bingokaart is geen enkel stukje zwerfafval veilig en worden kinderen ware afvalhelden. Bij een volle bingokaart worden zij beloond met een leuke verrassing. En dat is niet alles: alle deelnemende groepen maken kan op een fantastische prijs!

Enthousiast geworden?

Kom ook in actie en meld je online aan.Via je aanmelding zijn bovendien promotiematerialen beschikbaar om buren, collega’s, vrienden enz. enthousiast te maken om mee te doen.

Heb je geen groep, maar wil je toch graag meedoen? Meld je via bovenstaande link dan alvast aan als zelfstandige opruimer en sluit later eventueel aan bij een groep.

Hopelijk tot ziens op 21 maart aanstaande!