Vragen over coronavirus

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. De uitbraak begon in de stad Wuhan. Het aantal gevallen buiten China is nog beperkt, maar ook in Europa zijn patiƫnten met het nieuwe coronavirus gevonden.

Geplaatst op vrijdag 31 januari 2020

Het is mogelijk dat het virus in Nederland kan opduiken. Net zoals in andere landen kan er ook iemand vanuit China naar Nederland komen en hier ziek worden. Tot nu toe ziet de GGD in landen buiten China geen verdere verspreiding van het virus.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt contact met de Chinese overheid en informeert de nationale overheden voortdurend over de laatste ontwikkelingen. De GGD Zuid Limburg treft in afstemming met alle regionale ketenpartners en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de nodige voorbereidingen om snel en adequaat te kunnen optreden als zich gevallen van ziekte voordoen in de regio Zuid-Limburg. Met vragen over het Coronavirus kunt u terecht bij GGD Zuid-Limburg via nummer 088-8805070.

Meer informatie op www.ggdzl.nl