Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Jonge burgemeesterskandidaat meldt zich bij locoburgemeester Kompier

Hij is zo onder de indruk dat hij zijn eigen ketting bijna vergeet terug te vragen. De 8-jarige Felix uit Vaals heeft zojuist zijn eigen ketting even mogen verruilen voor de ambtsketen van de burgemeester van Vaals. “Die is zwaar!”, roept hij verbaasd.

Geplaatst op donderdag 16 januari 2020

Ketting burgemeesterFelix meldde zich op 1 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vaals in De Kopermolen bij locoburgemeester Jean-Paul Kompier met zijn eigen (grote) gouden ketting. Die had hij ’s ochtends stiekem onder zijn hemd omgehangen. Toen zijn moeder dat later op de dag ontdekte, moest hij de rest van de dag zijn ketting zichtbaar dragen. Dus ook op de nieuwjaarsreceptie.

Daar bleek locoburgemeester Kompier onder de indruk van de ketting. En Felix van de ambtsketen die Kompier om had hangen. Kompier stelde voor later tijdens de receptie van keten te ruilen. Toen hij de daad bij het woord wilde voegen, bleek de ambtsketen al opgeborgen. Dus nodigde locoburgemeester Kompier Felix per brief uit om langs te komen in het gemeentehuis om alsnog (even) van keten te ruilen.

En zo poseert Felix deze middag onder toeziend oog van mama en broer Silas trots met de ambtsketen van Vaals naast locoburgemeester Kompier. Tussendoor vuurt de jonge Vaalsenaar de ene na de andere vraag af. “Is dat Sinterklaas op de keten?” (Het is St. Lambertus, patroonheilige van de textielarbeiders). “Waarom is de sporthal Lindenstraat afgebroken?” “Komen er nog flats naast Allure?” (Het voormalige Esso-terrein).

Kortom, een toekomstige burgemeester van Vaals lijkt geboren. Want ook bij het grote publiek werkt Felix ondertussen al aan zijn bekendheid. Toevalligerwijs werd Felix vorige week zaterdag namelijk uitgeroepen als hofnar van Vaals. Hoewel, inmiddels lijkt Felix zijn doel alweer bijgesteld te hebben. “Ik wil geen burgemeester worden. Ik wil baas van de wereld worden.”