Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Parkeeroverlast Rugweg aangepakt

Ons groene buitengebied heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit de regio. Met name op zonnige dagen in het weekend weten veel inwoners van onze eigen gemeente, maar ook van ver daarbuiten de weg naar (de buitengebieden van) Vaals, Vijlen en Lemiers te vinden.

Geplaatst op maandag 13 januari 2020

Op sommige plekken zorgt deze drukte voor parkeeroverlast. Met name op de Rugweg (de weg naar ’t Hijgend Hert) zorgen geparkeerde auto’s op de weg er regelmatig voor dat de doorgang voor hulpdiensten in het geding komt. Dat kan tot gevaar leiden voor de algehele veiligheid.

Om de doorstroom van verkeer te kunnen garanderen geldt op de Rugweg aan de rechterkant (gezien vanuit Vijlen) een parkeerverbod. Dit wordt aangegeven met bebording. Het is dan ook niet toegestaan voertuigen in die zone (gedeeltelijk) op de weg te parkeren. De gemeente, politie en Staatsbosbeheer controleren met grote regelmaat in het gebied. In de afgelopen periode zijn daarbij een groot aantal boetes uitgeschreven. Voertuigen die hinderlijk geparkeerd staan worden weggesleept.

Alternatief

Langs de Rugweg bevinden zich meerdere parkeerplaatsen waar u uw auto kwijt kunt. Er bevindt zich een parkeerplaats halverwege de Rugweg (vlakbij ’t Hijgend Hert) en twee parkeerplaatsen bij de kruising Epenerbaan/Rugweg. Let er op dat u geen kostbaarheden in de auto achterlaat.