Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Lever uw gebruikt frituurvet in

Gebruikt frituurvet en frituurolie worden regelmatig via de gootsteen of via het toilet weggespoeld. Dit vet gaat stollen en zorgt voor verstoppingen. De schade aan riolen en verstoorde zuiveringsprocessen kost de samenleving jaarlijks vele miljoenen euro’s. Deze kosten betaalt de burger vervolgens via de belastingen zelf weer terug.

Geplaatst op donderdag 2 januari 2020

Op diverse plekken in de gemeente Vaals kunt u uw gebruikt frituurvet en frituurolie inleveren. De flessen met vet en olie kunnen op de inzamelplekken kosteloos in de gele containers gedeponeerd worden. De beheerder van de container krijgt vervolgens een (kleine) vergoeding.

De inzamelplekken voor frituurvet en -olie zijn:

  • Buurtwinkel Viele in Vijlen;
  • Sportcomplex RKVV Vijlen (bereikbaar tijdens openingstijden accommodatie);
  • BMA in Lemiers;
  • Sportcomplex Rood Groen LVC’01 (bereikbaar tijdens openingstijden accommodatie);
  • Rd4-milieupark Vaals (tijdens openingstijden).

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Soms is het handig daar een trechter bij te gebruiken, maar vaak is dat niet nodig omdat veel verpakkingen van frituurvet een extra brede opening hebben. Dit maakt het teruggieten (van het) vet gemakkelijk.

Kijk voor meer informatie op: www.frituurvetrecyclehet.nl