Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Wijziging normtijden voor hulp bij het huishouden met ingang van 01-01-2020

Krijgt u in 2020 voor het eerst vanuit de Wmo van de gemeente hulp bij het huishouden? Of loopt uw indicatie af? Dan gaat er iets veranderen!

Geplaatst op vrijdag 27 december 2019

Binnen de Wmo hanteert de gemeente Vaals bij de Hulp bij het huishouden tot nu toe een hogere normering dan de meeste Heuvellandgemeenten (en andere gemeenten in Limburg). Dit betekent dat meer minuten per huishoudelijke taak worden toegekend dan strikt nodig zijn.

Aanpassing van de normtijden zal betekenen dat de zorgaanbieder minder tijd krijgt voor hetzelfde werk. Zij zullen de hulp effici├źnter en effectiever moeten inzetten. De werkzaamheden binnen de huishoudelijke taken veranderen immers niet, de zorgaanbieder krijgt er alleen wat minder tijd voor.

De indicaties in 2020 en daarna, worden afgegeven op basis van de nieuwe normtijden. Voor alle indicaties die in de loop van 2020 of daarna aflopen, verandert er niets zolang deze indicaties nog geldig zijn. De nieuwe normtijden gelden pas als na afloop van de huidige indicatie een nieuwe indicatie wordt afgegeven.