Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Opent u uw wereld voor pleegzorg?

Ieder kind verdient het om zo thuis mogelijk op te groeien. In het kader van de Week van de Pleegzorg lanceert Pleegzorg Nederland een nieuwe campagne. Open je wereld.nu!

Geplaatst op donderdag 31 oktober 2019

Tekort aan pleeggezinnen

Er kunnen tijden in het leven zijn dat ouders niet meer (volledig) voor hun kind kunnen zorgen. Als een kind niet meer thuis kan wonen is pleegzorg, het liefst binnen het eigen netwerk van het kind, onze eerste keuze. In Zuid-Limburg bieden jaarlijks zo’n 630 pleeggezinnen een kind een warm thuis. Toch is er een voortdurend tekort aan pleeggezinnen.

Diverse mogelijkheden

In Zuid-Limburg alleen al zijn er jaarlijks zo’n 200 extra pleeggezinnen nodig in diverse vormen. Weet u welke mogelijkheden er allemaal zijn? XONAR, Scoor Pleegzorg en William Schrikker Pleegzorg zoeken pleegouders die weekend-, vakantie-, deeltijd- kortdurende-, en langdurige opvang willen bieden aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 21 jaar. Er zijn dus diverse vormen mogelijk!

Week van de Pleegzorg

In 2019 wordt de Week van de Pleegzorg voor de vijfde keer georganiseerd: van 30 oktober t/m 6 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op openjewereld.nu of op een van de websites van de pleegzorgaanbieders in Zuid-Limburg: xonar.nl, scoorpleegzorg.nl of williamschrikker.nl.