Kopsalon wederom in gemeentehuis tijdens weekmarkt: vrouwen vertellen over geluk

Op dinsdag 5 november staat ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ tussen 10.00 uur en 12.30 uur in het gemeentehuis in Vaals. Naar De Kopsalon voor Hoofdzaken ga je niet voor je haar, maar voor je hoofd.

Geplaatst op maandag 28 oktober 2019

Onderbreek het bezoek aan de weekmarkt en luister bij de balie van het gemeentehuis in een kappersstoel onder een droogkap naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen. Stap vervolgens zonder te betalen met een fris hoofd de salon weer uit en de weekmarkt op.

De Kopsalon staat, net als vorig jaar, in Vaals in het kader van Festival Vocallis. Festival Vocallis viert de menselijke stem door een podium te bieden aan zang en gesproken woord, met dit jaar vooral ruimte voor de vrouwelijke stem. Die is ook te beluisteren in de audio-installatie De Kopsalon voor Hoofdzaken.

Dit jaar kunnen bezoekers luisteren naar vier verhalen van sterke vrouwen uit de Heerlense wijk Eikenderveld. Ze streven geen bekendheid na, zijn heel verschillend, maar verdienen het om gehoord te worden om wie ze zijn en wat ze voor hun omgeving betekenen. Ze vertellen over hun persoonlijke ervaring met geluk en de soms moeizame weg daar naartoe. De voertaal in Nederlands.

Stichting De Kopsalon is een initiatief van radiomaker Els Huver. Zij maakt audioproducties met verhalen die verbinden en stelt zich tot doel de luisteraar een onverwacht perspectief te bieden op een maatschappelijk thema.