Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Vaals  >

Mantelzorgcompliment over 2019 aanvragen

Mantelzorgcompliment over 2019: vraag het aan bij de gemeente van 1 oktober 2019 tot en met 1 mei 2020.

Geplaatst op dinsdag 1 oktober 2019

Bent u hulpbehoevend en heeft u één of meer mensen die voor u zorgen? Bijvoorbeeld een familielid, vriend of iemand anders. En doet hij/zij dit al langere tijd, onbetaald en in eigen tijd? Dan kunt u voor diegene een blijk van waardering aanvragen: het mantelzorgcompliment.

Wie is mantelzorger?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig (meer dan 3 maanden gedurende meer dan 8 uur per week) en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, iemand met een beperking of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. De zorg is langdurig en kan bestaan uit hulp in het huishouden, praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding of emotionele steun. Ook mensen die zorg verlenen aan iemand die terminaal ziek is, kunnen in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment.

Aanvragen

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd bij de gemeente tot en met 1 mei 2020. Vul hiervoor het formulier 'Aanvragen mantelzorgcompliment' in via www.vaals.nl/mantelzorgcompliment of haal een formulier af aan de balie bij het gemeentehuis.